tiistai 24. helmikuuta 2015

Kimchi-pannukakku eli kimchijeon

Tässä simppeli ohje korealaisen pannukakkun valmistukseen, joka toimii hyvin vaikka välipalana. Ohje on otettu The kitchn-nettisivuilta, josta löytyy muitakin mukavia ohjeita. Muokkailin desimittoja hieman, mutta muuten ainesosat ovat samat kuin alkuperäisessä ohjeessa.

Ohje on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, varsinkin jos olet jäänyt yhtä pahasti kimchikoukkuun niin kuin tässä huushollissa ollaan... Itse olen ostanut kimchin valmiina ja löysinkin tosi hyvän tuotteen Hakaniemen Asian Marketista (Sörnäisten rantatie 3). Juuri sitä ostamaani purnukkaa ei nettisivuilta löydy, mutta alla olevassa kuvassa se on oikealla. Kimchin voi toki tehdä itsekin!


Gochujang, ssamjang, gochugaru ja kimchi


Kimchijeon
1 iso tai 2 pienempää pannukakkua

1 dl kimchiä
1 dl nestettä
0,5 dl vehnäjauhoa tai gluteenittomia jauhoja
0,5 dl riisijauhoa
1 kevätsipuli
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

Valuta kimchi ja ota neste talteen vaikka suoraan desin mittaan. Lisää vettä sen verran, että nestettä on 1 desilitra. Pilko kimchi hieman pienemmäksi. Laita kulhoon kimchi, neste ja jauhot ja sekoita taikina takaiseksi. Hienonna kevätsipuli ja lisää taikinan joukkoon. Mausta ripauksella suolaa ja anna taikinan seistä noin 10 minuuttia.

Kuumenna paistinpannu (koolla ei niin väliä, taikina ei ole kovin juoksevaa) ja lisää noin ruokalusikallinen öljyä. Levitä öljy pannulle ja lisää taikina pannulle, joko kokonaan tai pienemmissä erissä. Paista pannukakkua noin kaksi minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt ja hieman rapeutunut. Käännä ja paista toinenkin puoli kypsäksi.

Leikkaa valmis/valmiit pannukakut paloiksi esimerkiksi saksilla ja tarjoa kastikkeen (ohje alhaalla) kera tai sellaisenaan.








Dippailukastike yangnyeomjang

3 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
½ tl riisiviinietikkaa tai tavallista valkoviinietikkaa
2 tl gochugarua (korealaista chilijauhetta)
2 tl (paahdettuja) seesaminsiemeniä
½ tl sokeria tai hunajaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 kevätsipuli hienonnettuna

Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa, tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti