sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Sadepäivän Shakshuka

Ankea ilma ja eilisestä illanvietosta johtuva, pienimuotoinen päässä kolkuttava jomotus olivat täysin pätevä syy kokeilla tätä Lähi-Idän herkkua. Shakshukaa voi muunnella mihin suuntaan vain kunhan kaapista löytyy tomaattimurskaa ja kananmunia. Kyseinen ohje on Glorian Ruoka ja viini-lehdestä, mutta se löytyy kokonaisuudessaan myös soppa365-sivustolta. Muuntelin reseptiä osittain ja laitoin aineksia pannulle hieman eri järjestyksessä... Tämä ruoka on loistavaa vaihtelua aamupalaksi tai vaikka lounaaksi. Helpointa on valmistaa Shakshuka valurautapannussa, mutta itse valmistin koko komeuden tavallisella pannulla kananmunien lisäämistä myöten. Kananmunien hyytyminen kesti aika tovin, joten kannattaa siirtää kastike vaikka uunivuokaan ja lisätä sitten kananmunat uuniin kypsentymään.




Shakshuka
3-4 annosta

1 sipuli suikaloituna
100-150 g chorizoa
1 suippopaprika suikaloituna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tl juustokuminaa
1 tl chilihiutaleita
1 tl savustettua paprikajauhetta
1-1½ tl sokeria
500 g tomaattimurskaa
3-4 kananmunaa
suolaa
hienonnettua basilikaa tai korianteria

tarjoiluun: paahdettua leipää

Paloittele chorizo pieniksi paloiksi ja paista pannulla suikaloidun sipulin kanssa. Lorauta pannulle tarvittaessa öljyä. Lisää valkosipuli, paprikasuikaleet ja mausteet pannulle sokeria lukuunottamatta. Kypsennä hetki, lisää sitten tomaattimurska ja sokeri ja sekoita huolellisesti. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia ja laita samalla uuni kuumentumaan 225 asteeseen. Tarkista kastikkeen maku ja lisää mausteita, jos tarvis. Tee kastikkeen pinnalle pienet syvennykset ja riko kananmunat syvennyksiin. Mausta kananmunat ripauksella suolaa. Nosta pannu uunin keskitasolle ja kypsennä kunnes kananmunat ovat hyytyneet, mutta keltuainen vielä pehmeää. Ripottele lopuksi vielä yrttejä ja tarjoa rapean leivän kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti