perjantai 1. elokuuta 2014

Ruokaretkiä vol. 2

Olen päästänyt blogini täysin hunningolle, mutta siihen on pätevä syy: olen ollut itsekin täysin hunningolla, mutta mitäpä muuta sitä voisi olla kun on aikaa. Ja kun on aikaa niin olen kyllä keksinyt suunnitelmia viikon jokaiselle päivälle. Viikonloppuvieras? Tervetuloa! Veneilemään? Tottakai! Lappeenrantaan? Junalippu ostettu! Mutta nyt on aika hengähtää hetki ja pestä pyykkiä. Ja kokata, tottakai. Ehkä matkalaukunkin voisi purkaa kokonaan, se on nimittäin ollut puoliksi pakattuna lähes koko kesän ajan.

En ole kirjoitellut blogiin, mutta blogi on ollut mielessäni lähes joka hetki kun syön tai juon, kun katson jonkun kokkaavan tai kokkaan itse. Räpsin kuvia ja painan makuja mieleeni. Mietiskelen mikä ruoassa toimii tai ei toimi. Suunnittelen tulevia reseptejä ja ostoslistoja. Vähän niin kuin käsikirjoitusta miettisi...

Muutama viikko takaperin sain viikonloppuvieraan Lappeenrannasta. Sain tuliaisiksi ihania villasukkia ja maailman parhaita Kesämäen leipomon lihapiirakoita. Teimme niistä ihan itsetehtyjä Vetyjä eli lihapiirakoita (keitto)kinkulla ja keitetyllä kananmunalla. Herkkua!


Atomi ja vety - niihin et pety!


Lihapiirakka, tuo Lappeenrannan ylpeys, jota ei kannata missata. Lappeenrannassa voi nauttia sekä Atomeja että Vetyjä. Atomi-lihapiirakkaan tulee joko kinkkua tai keitetty kananmuna ja Vetyyn tulee molempia. Lisäksi voi valita haluaako piirakan savu- vai keittokinkulla (ikuinen kinkkukoulukunnan taisto). Satama-Sannin kojusta saa muuten sekä gluteenittomia lihapiirakoita että kasvispiirakoita, mutta kasvisversioita ei mainosteta listalla!

Jos haluat tehdä Vetyherkkua kotona, niin tarvitset:

2 lihapiirakkaa (höyrytettynä)
4 siivua keitto- tai savukinkkua
2 keitettyä kananmunaa
ketsuppia, sinappia
kurkkusalaattia
valkosipulimajoneesia

Seuraavan päivän aamupala nautittiin ihanan naapurini, Yobotin, luona. Ja kannattaa tuonne kauempaakin tulla! Jogurttijäätelön maku vaihtuu viikottain ja viikonloppuisin tarjotaan bagel- ja vohvelibrunssia. Testattu on ja vohveli oli parasta pitkiin aikoihin ja annoksen päälle sai kasata niin paljon jätskiä ja lisukkeita kuin vain jaksoi.









Tottakai käville myös ratikka-ajelulla, Linnanmäellä, Korkeasaaressa ja shoppailemassa. Ihana viikonloppu huippuseurassa, näitä lisää!


Pian kaupungin kuumuus alkoi tuntua lakanoissa asti. Oli täydellinen tilaisuus lähteä taas merelle paahtavaa hellettä karkuun, joten tottakai pakkasin melkein ikuisessa valmiudessa olevan matkakassini ja suuntasin Turun upeaan saaristoon. Tällä kertaa matka vei ensin Kustaviin ja sieltä Katanpään vierasvenesatamaan. Seuraavana päivänä matka jatkui Jurmoon, Brändön kuntaan. Saaressa oli mukavan leppoinen ja kiireetön tunnelma. Jurmon omaa naudanlihaa ei tullut ostettua mukaan, mutta se olisi varmasti hintansa väärti.




Jurmossa olimme yhden yön ja sieltä suuntasimmekin jo Taivassaloa kohti, jossa veneemme asustaa vapaa-ajallaan. Kotimatkalla pysähdyimme lounastamaan Pollin pihaan, koska oli hyvä tilaisuus testata talon lohikeitto ja neljän tunnin venematkan jälkeen nälkäkin oli melko huutava. Keitto oli todella hyvää (kiitos voin ja kerman) ja kirpeä tyrnivoi sopi hyvin yhteen makean saaristolaisleivän kanssa.




Jos en nyt kuitenkaan satu olemaan Taivassalossa vaan Helsingissä niin suosittelen kesäkuussa avattua Birgittaa (Hernesaarenranta 2). Oli alkuilta ja terassi oli aivan tupaten täynnä, mutta jollain onnenkantamoisella saimme poikaystäväni kanssa kaksi paikkaa ja vielä merelle päin. Söimme burgerin ja lohisalaatin, jotka olivat molemmat todella maukkaita annoksia. Burgerin pihvi oli tosin hieman kuivahko, mutta salaatissa kaikki oli kohdillaan. Kala oli mehevää, perunasalaatti ihanan raikasta, olut kylmää ja seura komeaa.








Näistä ruokakuvista tulee kyllä ainakin itselleni mieleen, että kokkaanko enää ollenkaan... Mutta seuraava blogipostaus sisältää reseptejä ja erityistä tyttöenergiaa! Be ready!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti