"Oota... kuullostaa kyl vähän suomelta."
"On niitten pakko olla suomalaisia. Vois tietty myös kysyy."
Oli vuosi 2007 ja reissasin poikaystäväni ja muutaman muun ystävän kanssa Aasiaa. Olimme 20vee, elämän iloa ja seikkailunhalua hehkuen. Meillä kävi varsinainen tuuri, koska tapasimme matkallamme aivan mielettömiä ihmisiä ja olemme olleet ystäviä siitä lähtien. Kotimaassa olisimme tuskin ikinä törmänneet toisiimme. Pyrimme näkemään useita kertoja vuodessa, jolloin nautitaan ruoasta, juomasta, muistoista ja elämän hulvattomista jutuista.
Reunionit olivat tällä kertaa meidän luonamme Töölössä. Päädyimme italialaispainotteiseen iltamaan, joten pöytään kannettiin tomaattibruchettaa, leikkeleitä, marinoituja oliiveja, juustoa ja kylmäsavuhärkä-rucolasalaattia. Kekkailin salaatin joskus monta vuotta takaperin, ja se on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihan loistava. Määriä salaatille on vaikea antaa, kokoa lautaselle sopivasti kaikkea.
Kylmäsavuhärkä-rucolasalaatti
kylmäsavuhärkäviipaleita (esim. Tammisen)
rucolaa
parmesaanilastuja
oliiviöljyä
sitruunamehua
Tomaattibruchetta
800 g kypsiä tomaatteja
½ tl suolaa
½ tl pippuria
2 tl etikkaa
½ dl oliiviöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
ripaus sokeria
Kuutioi tomaatit kulhoon ja lisää kaikki ainekset, sekoita. Tarjoa rapean leivän kaverina.
Marinoidut oliivit
1 prk oliiveja
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1-2 valkosipulin kynsi suikaloituna
Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita muutaman kerran. Anna marinoitua jääkaapissa ennen tarjoamista.
Lämpimänä ruokana tarjosimme sipulipastaa, joka löytyy blogin ohjeista. Voisin syödä sitä vaikka kerran viikossa...
Itse en tällä kertaa vastannut jälkiruoasta vaan Lissu oli tehnyt koko porukalle suklaakakkua. Jo ensimmäistä palaa leikatessa tiesin, että se kakku olisi silkkaa syntiä!
Kakun ohje löytyy tästä Valion linkistä. Söimme kakun ilman jogurttikermavaahtoa eikä se mielestäni sitä olisi tarvinutkaan. Valion sivuilla on myös kommentoitu sitä, että reseptin keksit nousevat kakun paistamisen aikana taikinan sekaan. Ehkä siis parempi murustaa keksit pohjalle tai vaihtoehtoisesti jättää kokonaan pois. Ja taisi siellä ohjeessa myös olla, että kakku on 16 hengelle. Kyllä se meidän kakku kummasti hävisi illan aikana kuuden ihmisen voimin...
Kamala kuva, ihana kakku! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti