Aasialainen ruoka saa minut aina innostumaan, varsinkin silloin kun sitä voi kokkaa itse kotona. Soijat, seesamiöljyt, tahnat ja nuudelit tulee ostettua aina aasialaisista kaupoista. Miten ihanaa niissä onkaan kierrellä ja tutkia lukemattomien purkkien ja purnukoiden sisältöjä! Lisäksi tuotteet saa halvemmalla kuin tavallisista kaupoista, siis yleensä todella paljon halvemmalla!
Tässä resepti, jolla yleensä marinoin possun sisäfilesuikaleita wokkia varten.
Marinadi
2 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 pala inkivääriä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl chili-mustapaputahnaa ( black beans in chili paste)
1 rkl makeaa soijakastiketta
5 rkl soijaa
ripaus sokeria ja pippuria
Viipaloi valkosipulin kynnet, chili ja inkivääri ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon loput ainekset ja sitten kaikki onkin valmista!
Wokkia varten tarvitaan noin 600 g possun sisäfilettä. Suikaloi file ja anna lihan marinoitua puolisen tuntia. Kuumenna pannu, lisää öljyä ja paista suikaleet kypsäksi. Heitä sekaan haluamiasi vihanneksia. Jos wokki maistuu liian suolaiselta, niin lisää joukkoon hiukan vettä. Niin wokkiin tulee myös lisää, ihanan makuista lientä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti