Tällä ohjeella saat tehtyä kakun pieneen irtopohjavuokaan (18 cm) ja kakusta riittää hyvin neljälle.
100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
0,75 dl tavallista kidesokeria
0,25 dl tummaa muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
Vuoraa irtopohjavuoan alusta leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata suklaa ja voi esimerkiksi mikrossa, miedolla lämmöllä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa kananmunat ja molemmat sokerit vaahdoksi. Lisää suklaa-voiseos vaahtoon ja sekoita varovasti keskenään. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne seokseen.
Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä kuitenkin koko ajan, koska uuneissa on aikamoisia eroja. Kokeile kypsyyttä hammastikulla, ja ota kakku uunista, kun reunat ovat hieman kohonneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti