perjantai 30. toukokuuta 2014

Mutakakku

 Kun yhdistää suklaata, sokeria, voita ja muutaman muun raaka-aineen, niin lopputulos ei voi epäonnistua. Eikä se epäonnistunut tälläkään kertaa, kun leivoin tätä herkkua viime keskiviikkona tyttöjen iltaa varten. Ohjeen muscovadosokeri ei ole välttämätön, mutta mielestäni se tekee kakusta asteen parempaa. Jos kaapista ei kyseistä sokeria löydy, niin korvaa se tavallisella sokerilla.

Tällä ohjeella saat tehtyä kakun pieneen irtopohjavuokaan (18 cm) ja kakusta riittää hyvin neljälle.

100 g voita
100 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
0,75 dl tavallista kidesokeria
0,25 dl tummaa muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Vuoraa irtopohjavuoan alusta leivinpaperilla ja voitele reunat. Sulata suklaa ja voi esimerkiksi mikrossa, miedolla lämmöllä ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa kananmunat ja molemmat sokerit vaahdoksi. Lisää suklaa-voiseos vaahtoon ja sekoita varovasti keskenään. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne seokseen.

Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä kuitenkin koko ajan, koska uuneissa on aikamoisia eroja. Kokeile kypsyyttä hammastikulla, ja ota kakku uunista, kun reunat ovat hieman kohonneet.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti