tiistai 13. toukokuuta 2014

Suunnitelmat uusiksi: äidin janssoninkiusaus ja mojitovichy

Vietin viime viikonlopun Turussa ja tarkoitukseni oli kokata ja testailla muutamia reseptejä blogiani varten. Noh, upeat ruokasuunnitelmat vaihtuivat kuitenkin viheliäiseen angiinaan ja siitä selviytymiseen, joten kokkailu vaihtui sumuiseksi haaveiluksi...

Oli kuitenkin ihana saapua perjantaina valmiiseen ruokapöytään. Tässä äitini simppeli ohje Janssoninkiusausta varten:

Janssoninkiusaus

500 g valmista peruna-sipulisekoitusta
1 prk anjovisfileitä (100-125 g) huom. vain fileet
2 dl ruokakermaa
2 dl ranskankermaa
valkopippuria
(suolaa)

Voitele vuoka ja laita kerroksittain peruna-sipulisekoitusta ja anjovisfileitä.

Sekoita ruokakerma ja ranskankerma kulhossa, lisää valkopippuria ja halutessasi ripaus suolaa.

Kaada kermaseos vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin tunti.




Kuva ei valitettavasti ole kovin imarteleva, mutta oli sen verran maistuvaa sapuskaa, että kuvaaminen unohtui ensimmäisten lusikallisten aikana kokonaan. Ruoka oli hyvää myös seuraava päivänä ellei jopa parempaa!

Lauantaisen lääkärireissun jälkeen eksyin vielä ystäväni kanssa Stockmannin Herkkuun, koska herkuista on joskus niin vaikeaa olla erossa. Haaveilin edelleen tekeväni samanlaista, suussa sulavaa juustokakkua mitä viime häissä tuli syötyä, mutta järki ja jomottava kurkkukipu ottivat ohjat. Tyydyin ostamaan vain limettejä ja huumaavan tuoksuista ananasminttua, joka oli täysin uusi tuttavuus.




Viikonloppuna muille maistuivat mojitot, mutta tässä raikas juoma minkä tahansa taudin sumentamaan olotilaan:

Mojito-vichy

puolikas lime siivutettuna
5 lehteä ananasminttua
1-2 rkl ruokosokeria
kylmää vichyä

Murskaa lime, minttu ja sokeri korkean lasin pohjalla, sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kauhan kärki käy tähän hommaan loistavasti. Kaada sekaan kylmää vichyä ja kuvittele itsesi kaukaiselle rannalle tai lähipuistoon.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti