maanantai 2. kesäkuuta 2014

Turussa taas: epäonnistuneet muffinit ja onnistunut prociutto-päärynäsalaatti

Eilen tuli kierreltyä Turun kirpputoreja siinä toivossa, että löytäisin kesäistä inspiraatiota keittiöön vaikka uuden tarjoiluastian muodossa. Tällä kertaa jouduin kyllä pettymään vaisun tarjonnan takia. Yksikään kirpputorin astia ei puhutellut mielikuvitustani tai sitten se puhutteli lompakkoani siihen malliin, että sai jäädä suosiolla hyllyyn. Olen tosin aikamoinen astioiden ja kippojen hamstraaja, joten ehkä olisi taas aika tutkia tarkemmin kaapin sisältöä. Kotona keittiön kaapit ovat muutenkin sellaista sorttia, että perälle unohtuu tavara jos toinenkin. Mutta kaappiin mahtuu piiloon, jos hassulle päälle sattuu. Oli sitäkin joskus pakko kokeilla...

Noh, juuri kun viimeisetkin inspiraation rippeet olivat katoamassa nuhjuisten kirppispaitojen sekaan, niin löysin muutaman aarteen... Ulkomaalaisia ruokalehtiä, yes please!



  



Ah, ihania kuvia ja uusia reseptejä! No siitähän se innostus sitten lähti liikkeelle. Vanhempien nurkista löytyi kypsiä banaaneja, maapähkinävoita, kananmunia...

Näin jälkeenpäin toivon, että olisin käyttänyt energiani muuhun kuin uuden reseptin kehittelemiseen. Suunnitelmissani oli tehdä banaani-maapähkinämuffineja, mutta lopputulos oli jotain ihan kamalaa. Valmistamani taikina näytti kyllä sopivalta ja se maistuikin hyvältä, joten taikina muffinimuotteihin ja eikun uuniin! Ajattelin, että kohta koko rappukäytävään kantauisi herkullisten leivonnaisten makea tuoksu. Mutta kuinkas sitten kävikään. Puoli tuntia oli kulunut ja muffinit olivat yhtä kalpeita kuin oma, kauhistunut naama. Kas kummaa, grillivastus päällä. Muffinit pois uunista, tasalämpö päälle ja hieman lisää odottelua... Oli siinä välissä pakko tehdä pieni testimaistelu ja muffini maistui aavistuksen banaanin makuiselta, raa'alta taikinalta. Toimiva muistutus siitä, että joskus kannattaa luottaa niihin testattuihin ja hyväksi havaittuihin resepteihin ilman omia sooloiluja ja tarkistaa myös uunin säätämiset. Mutta se siitä muffiniseikkailusta. Tähän väliin helppo ja toimivaksi todettu makuyhdistelmä vaikka juhannuspöytään:

Tarvitset kypsiä päärynöitä, prosciuttoa, homejuustoa, mustapippuria ja oliiviöljyä. Asettele päärynälohkot ja kinkkusiivut lautaselle ja murusta homejuusto päälle.





Pientä hiljaiseloa on luvassa, koska tänään lähden reissaamaan Itämereä ympäri. Paluupäivä on vielä tuntematon, mutta tiedossa on siis matkakertomuksia ja toivottavasti lukemattomia ruokakuvia reissun päältä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti