torstai 23. lokakuuta 2014

Pelmenikeitto

Päätin tehdä tänään keittoa juuri sillä hetkellä kun viima iski kasvoille ja muutama vilunväre kulki selkääni pitkin. Ja onpahan tässä keitossa muutama uusi tuttavuuskin: lehtikaali (kyllä, maiston sitä vasta nyt) ja pelmenit. Alkuperäinen resepti on Glorian Ruoka&viini-lehdestä ja samainen ohje löytyy myös tästä linkistä. Loppupuolelta löytyy myös ohje pelmeneihin, jos haluat tehdä ne itse. Jos kuitenkin käytät valmiita pelmeneitä, niin tämä keitto valmistuu todella nopeasti ja vaivattomasti!




Pelmenikeitto
4-5 annosta

1,5 l lihalientä
2 isoa porkkanaa
1 sipuli
400 g pakastettuja pelmeneitä
1 prk (285 g) GoGreen papumix tai mitä tahansa papuja
200 g lehtikaalia
1 tl savustettua paprikajauhetta

Kiehauta lihaliemi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Kuori sipuli ja suikaloi se melko ohuiksi siivuiksi. Leikkaa lehtikaali pienemmiksi paloiksi.

Lisää porkkanat ja sipulit lihaliemeen ja anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää keittoon pakastetut pelmenit ja papusekoitus. Jatka keittämistä toiset 5 minuuttia. Jäiset pelmenit ovat kypsiä, kun ne nousevat keiton pinnalle. Lisää lopuksi lehtikaali ja paprikajauhe. Sekoita, kiehauta, tarjoa itsellesi, ystävällesi, rakkaallesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti