lauantai 14. kesäkuuta 2014

Neitsytperunafestivaalit

Itämerikierros on nyt saatu päätökseen ja takana on tuhansia ajettuja kilometrejä, upeita maisemia, jännittäviä käänteitä ja tietenkin hyviä sekä pa.. no mielenkiintoisia ruokamuistoja. Mutta ennen kuin alan tarinoimaan matkasta sen enempää, niin on pakko hehkuttaa erästä tapahtumaa. Aivan sattumoisin selailin perjantaiaamuna Turun Sanomien makasiinilehteä Makujen saaristo. Lehti keskittyy tällä kertaa Vakka-Suomen saaristoon ja se sisältää ihania vinkkejä pienistä putiikeista ja paikallisista herkuista. Suosittelen vilkaisemaan, varsinkin jos olet suuntaamassa esimerkiksi Kustaviin. Matkan varrelta löytyy aikamoisia helmiä... Lehdestä löytyy myös infoa Turun tulevista ruokatapahtumista, ja bongasinkin mainoksen Neitsytperunafestivaaleista, joita vietetään juuri tänä viikonloppuna Panimoravintola Koulun pihalla.

Matkaväsymys unohtui aika pian sen jälkeen kun lueskelin paikalle saapuvista turkulaisravintoloista; Hus Lindman, Ludu, Teini, Svarte Rudolf... Luvassa siis ilmeisesti hyvää ruokaa? Koulun pihalle siis, sateesta huolimatta!

Tapahtuma alkoi perjantaina kello kaksi ja olin haukkana paikalla juuri kun festivaalit oli saatu käyntiin. Sää oli varsin vastenmielinen, mutta paikalle oli tullut porukkaa silti ihan kiitettävästi. Päivän ohjelma alkoi runoilija Heli Laaksosen esiintymisellä ja jatkui ruokarauhan julistuksella ja kokataan torilla-kilpailun voittajien palkitsemisella. Bloggaajatkin oli otettu huomioon ja kilpailussa palkittiin ensimmäinen NPF-bloggari. Lisää infoa löytyy osoitteesta neitsytperunafestivaali.fi. Itse suuntasin suoraan ruokakojuille, joten lavan tapahtumat jäivät hieman pimentoon... Tässä ravintoloiden antia, enjoy!


Ludu


 
Panimoravintola Koulu



Svarte Rudolf


Ludu tarjosi kahta erilaista makkaraa, perunasalaattia ja omaa sinappia. Järkyttävän hyvää! Koulun annos oli myös suussa sulavaa... rosmariinisuolalla maustettua varhaisperunaa, ylikypsää karitsanrintaa ja kurkkuvaahtoa. Todella herkullinen yhdistelmä. Svarte Rudolf tarjosi kesäleipää, joka sisälsi sokerisuolattua lohta, silliä, varhaisperunaa ja parmesanmajoneesia. Makea saaristolaisleipä sopi hyvin suolaisen päällisen kanssa. Annokset lunastettiin ruokalipukkeilla, joita sai ostaa info-pisteestä 6 euron kappalehintaan tai vaihtoehtoisesti nälkäisemmille 3 lipuketta hintaan 15 euroa. Nämä annokset olivat ainakin rahansa arvoisia!

Tapahtumassa oli hyvä tunnelma sateesta huolimatta. Ilma näyttää tälläkin hetkellä pilviseltä, mutta jos mielesi tekee taidolla tehtyä ruokaa niin suosittelen tapahtumaa lämpimästi. Taste of Helsinki jäi nyt välistä, mutta ei haittaa. Eläköön varhaisperuna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti