Kesän makkarakiintiö saattaa joillakin olla jo täynnä, mutta ei onneksi vielä tässä huushollissa. Olin juhannuspäivänä ostanut Pollin Pihalta Vapolan angustäyslihamakkaraa ja vakuumipakkaus oli viheliäisesti mennyt rikki, joten sain oivan tilaisuuden kokeilla tätä reseptiä.
Yksinkertaisimmillaan currywurst-kastikkeen voi valmistaa ketsupista ja curryjauheesta, mutta tämän kastikkeen eteen kannattaa nähdä hieman vaivaa!
Currywurst-soosi
1 sipuli
tilkka öljyä
2 tl curryjauhetta
1 tl savustettua ja tulista paprikajauhetta
1 tlk kuorittuja tomaatteja mehuineen (400g)
1/4 dl sokeria
2 rkl viinietikkaa
1 tl worcesterkastiketta
ripaus suolaa
Kuutioi sipuli ja kuullota kattilassa öljyn kanssa noin 5 minuuttia. Lisää curry ja paprikajauhe ja anna paistua hetki, jotta maut vahvistuvat. Lisää sitten tomaatit (muussaa kauhalla pienemmäksi), sokeri, viinietikka ja worcesterkastike. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 35-40 minuuttia, sekoita välillä. Soseuta kastike sauvasekoittimella, ja tarjoa kokonaisen grillatun (bratwurst)makkaran päällä tai paistettujen makkarapalojen kanssa. Kylkeen vielä hyvää leipää tai ranskalaisia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti