keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Mökkihöperön jäätee

Mahtava juhannus takana! Ihanaa porukkaa koolla, pihapelejä, grillaamista ja chillaamista. Ei sitä pieni ihminen muuta kaipaakaan. Ruoatkin valmistuivat miltei itsestään vaikka pientä säätöä aiheutti se, että mökistämme puuttui muutamia oleellisia juttuja kuten esimerkiksi tyynyt ja peitot. Ja sytytysneste. Ja grillipihdit. Ja ainiin se grilli, joka oli vielä alkuperäisessä pakkauksessaan. Pojat kokosivat sen kuitenkin vauhdilla kasaan.

Kurvasimme mökille jo torstaina. Olin valmistanut etukäteen elämäni ensimmäisen lasagnen, koska nälkä oli ennustukseni mukaan melko huutava työpäivän ja muutaman tunnin ajomatkan jälkeen. Itselläni ei tosin ollut työpäivää enkä ollut kuskina, mutta nälkä oli silti. Lasagne oli hyvää, mutta julkaisen reseptin vasta sitten kun se on täydellistä.

Juhannuksen ruokiin kuului myös possunkylkeä, sitruunalla ja valkosipulilla marinoitua kanaa, halloumia, kasvisnyyttejä, makkaraa, silliä ja tietysti uusia perunoita. Pannulla karamellisoidut salottisipulit olivat myös herkkua. Pannulle öljyä ja voita, halkaistut sipulit paistumaan ja sekaan hieman hunajaa, etikkaa ja suolaa. Avot!

Juhannuspäivänä teimme turistikierroksen Kustaviin. Matkan varrella pysähdyimme Pollin Pihaan, josta saa taivaallista tyrnikakkua. Paikka on ihanan tunnelmallinen ja myynnissä on muun muassa ekologisia vaatteita, koruja ja jos nälkä yllättää, niin tarjolla on myös lohikeittoa, saaristolaisleipää ja tyrnivoita.


Lahdenperäntie 142, Taivassalo


Matkalla Kustaviin muistelimme haikaillen erästä purjehdusreissua ja erityisesti jossain Turun saariston kupeessa nautittuja merimiehenkaataja-nimisiä shotteja, joista meinasi lähteä taju. Oikeaa paikkaa ei Kustavista löytynyt, joten istahdimme hetkeksi Peterzens-ravintolan terassille siemailemaan siideriä ja kuuntelemaan livemusiikkia. Kaikin puolin nautinnollinen juhannus!

Muut suuntasivat sunnuntaina takaisin kotiin, mutta itse jäin vielä fiilistelemään mökkielämää ja luonnon rauhaa. Maanantaiaamuna vanhempieni mökin pöydältä löytyi miltei pilaantumassa olevia raparperin paloja, jotka onnistuin juuri ja juuri pelastamaan traagiselta kohtalolta. Löysin myös todella kypsiä aprikooseja, pilkoin ne ja heitin raparperin palojen kanssa kattilaan. Ensin ajattelin valmistaa kiisseliä, mutta päädyinkin jääteehen, koska juuri samalla hetkellä aurinko näyttäytyi muutaman minuutin!


Mökkihöperön jäätee

Tee:
7 dl vettä
1-2 pussia teetä

Liemi:
2,5 dl raparperin paloja
3 aprikoosia paloina
2,5 dl vettä
1 dl sokeria


Valmista ensin tee. Kiehauta vesi ja hauduta haluamaasi teetä muutama minuutti. Itse käytin Earl Greytä, mutta suosittelen jotain miedomman makuista teetä. Kaada hautunut tee pulloon tai kannuun jäähtymään.

Laita kattilaan vesi ja lisää raparperi- ja aprikoosipalat sekä sokeri. Anna porista miedolla lämmöllä noin 25 min. Siivilöi liemi ja lisää teen joukkoon. Tarjoa kylmänä. Lisää vettä tai teetä sekaan, jos jäätee on mielestäsi liian makeaa. Tai lisää sokeria, jos siltä tuntuu. Makuasioita.

Pullon tai kannun pohjalle kerääntyy helposti hedelmälihaa, joten sekoita jääteetä ennen tarjoilua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti