Ja entäs tuo keittiöpuoli... Ihan heti alkuun kaikille tiedoksi, että keittiöni on todellakin pieni, aivan liian pieni sellaiselle ihmisille, joka rakastaa ruoanlaittoa. Keittiöni on yhden ihmisen keittiö ja saan paniikkikohtauksen, jos joku haluaa tulla sinne auttamaan. Ja mitä keittiövälineisiin tulee, niin olen vahvasti sitä mieltä, että niitä ei voi olla koskaan liikaa. Kauniit astiat ja ruokailuvälineet ovat heikkouteni, mutta yleensä ostan ne kirpputoreilta, joten en ole vielä joutunut rahattomaksi kyseisen harrastuksen takia. Kaapit alkavat tosin notkua tavaraa eli kohta on mietittävä uusia ratkaisuja. Ja ehkä se ratkaisu on tulevaisuudessa häämöttävä keittiöremontti... Hei lisää kaappitilaa!
Toinen varteenotettava vaihtoehto keittokirjoille ja lehdille on tietysti ruokablogit, jotka eivät vie yhtään hyllytilaa. Selailin eilen ajankulukseni ruokablogeja ja sieltä löytyi niin herkullisen näköinen annos, että kipaisin kauppaan saman tien. Ja kun otsikko on Maailman parhaat lihapullat, niin olisiko niitä edes viisasta olla kokeilematta? Ja vihdoinkin kaapissa lojuneelle hoisinkastikkeelle tuli käyttöä.
Ohje on napattu Hannan soppa-blogista, mutta alkuperäinen resepti löytyy Mango & Tomato-blogista. Yhdistelin hieman molempia reseptejä ja lopputulos oli kyllä järkyttävän herkullinen.
"Nää on ihan ***tanan hyviä. Ei meillä oo koskaan ollu näin hyviä pullia!"
Hoisinkastikkeessa paistetut possupullat
3-4 annosta
400 g possun jauhelihaa
1 kananmuna
1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
pala inkivääriä raastettuna
loraus soijakastiketta
½ tl kalakastiketta
½ tl worcesterkastiketta
0,5 dl hienonnettua korianteria
½ punainen chili hienonnettuna
1 tl chilihiutaleita
(ripaus suolaa)
paistamiseen:
hoisinkastiketta (3-4 rkl)
öljyä (itse käytin ihan rypsiöljyä, mutta maapähkinäöljy olisi luultavasti parempaa)
seesaminsiemeniä
Sekoita kaikki lihapulla-ainekset hyvin sekaisin ja muotoile massasta pullia. Kuumenna öljy pannussa ja paista pullat kullanruskeiksi. Itselläni kaikki pullat mahtuivat hyvin 28 senttiseen paistinpannuun. Lisää seesaminsiemeniä ja hoisinkastiketta melkein kypsien pullien joukkoon ja paista vielä hetki kunnes pullat ovat täysin kypsiä.
Riisinuudelisalaatti
3-4- annosta
150 g riisinuudeleita
2 pientä porkkanaa
½ kurkku
2 tomaattia
1 kevätsipuli
kourallinen maapähkinöitä
kastike:
1 limen mehu
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
3 rkl kalakastiketta
2 rkl makeaa soijakastiketta
2 rkl korianteria
1 rkl seesamiöljyä
½ punainen chili
1 tl ruokokidesokeria
Kiehauta vesi kattilassa, nosta se liedeltä ja kypsennä nuudeleita kuumassa vedessä noin 3 minuuttia (tai pakkauksen ohjeen mukaan). Valuta vesi pois ja huuhtele nuudelit kylmällä vedellä.
Pilko vihannekset ja rouhi maapähkinät kulhoon, lisää riisinuudelit sekaan. (Saksilla saa kätevästi riisinuudeleita pienimmiksi paloiksi, jos on tarve.)
Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa ja kaada salaatin joukkoon, sekoita.
Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti