perjantai 4. heinäkuuta 2014

Pasta alle cipolle eli taivaallinen sipulipasta

Keskiviikkona iltapalamme koostui mozzarellasta, tomaatista ja basilikapestosta. Totesimme yhdessä puolisoni kanssa melkein yhteen ääneen, että hitsi kun on hyvää. Niin simppeliä ja niin maukasta. Aivan kuin viime kesänä Italiassa... (ja pieni yhteinen huokaus.)

Olen ollut Italiassa monta kertaa. Italia täynnä on upeita kaupunkeja, mutta on olemassa yksi paikka, johon on aina päästävä uudelleen. Se on pieni kylä Toscanassa, jossa tätini asuu perheineen ja sukulaisineen. Siinä pienessä kylässä on jotain maagista, lumoudun joka ikinen kerta. Maisema on henkeäsalpaava ja ruoka on kaikessa yksinkertaisuudessaan taivaallista. Rakastan sitä paikkaa ja erityisesti siellä asuvia sukulaisiani.

Mutta kun Italiaan ei nyt tältä istumalta ihan heti pääse niin silloin voi tehdä Italian kotiin. Siksi järjestinkin "italialaisen iltaman", johon kuului sipulipastaa, leikkeleitä, juustoa, oliiveja, leipää ja tietenkin hyvää (tätini suosittelemaa) punaviiniä.

Olen syönyt tätä pastaherkkua italialaisen valmistamana, mutta tänä vuonna kokeilin tehdä sitä ihan itse ja onnistuinkin varsin kiitettävästi. Ja miten ihana tuoksu tästä ruoasta syntyykään... Tähän reseptiin tarvitaan vain muutama raaka-aine, mutta lopputulos on perfetto!


Pasta alle cipolle
kahdelle

30 g voita
loraus oliiviöljyä
2 sipulia
1 dl kuivaa valkoviiniä
n. 1-1,5 dl parmesaania
suolaa, mustapippuria
(tarvittaessa hieman pastan keitinvettä)

lisäksi spagettia al dente

Suikaloi sipulit ja kuullota voin ja oliiviöljyn kanssa paksupohjaisessa kattilassa noin 10 min. Lisää sitten viini ja anna hautua kannen alla noin tunnin verran, sekoittele kastiketta välillä. Lisää lopuksi ripaus mustapippuria, hieman suolaa ja 1 dl parmesaania ja anna juuston sulaa kastikkeen joukkoon. Jos kastike tuntuu liian paksulta niin lisää pastan keitinvettä. Lisää kypsä spagetti kastikkeeseen ja sekoita huolellisesti.

Buon appetito!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti