lauantai 18. huhtikuuta 2015

Vähän niin kuin shakshuka muttei sitten kuitenkaan...

Kun tomaattimurska puuttuu kaapista, niin kätevän emännän on pakko keksiä muita vaihtoehtoja siihen, kuinka loihditaan hyvä aamupala. Onneksi kaksi isoa, kypsää tomaattia pelastivat tämän aamupalan eikä tarvinnut heti aamusta raahautua kauppaan. Tämä oli jopa hieman raikkaampi versio kuin (oma) alkuperäinen shakshuka vaikka se sisältääkin chorizoa. Avokado ei nyt ihan oleellisesti shakshukaan kuulu, mutta sopii hyvin annokseen. Ainoa ongelma on nyt se, että millähän nimellä tätä annosta kutsuisi...




Shakshukan kaukainen serkku
2 annosta

2 isoa tomaattia
1 pieni sipuli
½ paprika
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
70 g chorizoa
½-1 tl savustettua paprikajauhetta
½ -1 tl jeeraa
suolaa, pippuria

lisäksi: paistettuja kananmunia, avokadoa, fetaa ja kevätsipulia. Resepti on tyylillä "mitä kaapista löytyy", joten sekaan voi laittaa muitakin vihanneksia tai esimerkiksi papuja.

Kuutioi tomaatit, chorizo ja paprika ja suikaloi sipuli. Laita kuumalle pannulle sipuli ja chorizo, paista hetki ja lisää sitten tomaatti- ja paprikakuutiot. Lisää mausteet ja anna hautua hetki. Tarjoa paistetun kananmunan ja muiden lisukkeiden kera.




Ihan naurattaa välillä nämä ikkunalautakuvaukset, mutta muutakaan valoisaa paikkaa ei tässä asunnossa ole. Samat lautasetkin tuntuvat pyörivän kuvissa ihan kyllästymiseen asti. Kohta pääsee onneksi takaisin alkuperäiseen "pieneen keittiöön Töölössä" kun putkiremontti on ohi. Mutta ei se lautanen, vaan se ruoka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti