Satakoon vielä vaikka jääpuikkoja taivaalta, mutta grillikausi on nyt virallisesti avattu! Kovasti perheen kanssa mietittiin pääsiäiseksi lammasta, mutta hyvällä tuurilla löydettiinkin kaupasta karitsan parikyljyksiä. Piti hieman googlailla miten parikyljykset kannattaa valmistaa, ei ole meinaa lampaan tai karitsan valmistaminen mitään turhan tuttua puuhaa. Mutta onneksi napattiin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti kyljykset ostoskoriin, ne olivat nimittäin grillattuna hirmu hyviä! Lihahan on
tunnetusti välikyljyksissä todella mureaa... Välikyljykset ovat myös todellista pikaruokaa. Muutaman minuutin grillaus per puoli riittää. Jos grillimestari hoitaa grillauksen, niin apukokki voi hoitaa sillä aikaa tämän pikahollandaise-kastikkeen valmistuksen grillatun parsan kaveriksi. Eikä ole vaikeaa!
Resepti on uusimmasta Glorian ruoka & viini-lehdestä (3/2015).
PIKAHOLLANDAISE
115 g voita
2 kananmunankeltuaista
1 rkl vettä
1 rkl sitruunan mehua
lisäksi suolaa ja sitruunan mehua maun mukaan
Sulata voi ja anna sen kiehahtaa. Laita keltuaiset, vesi ja sitruunan mehu kapeaan korkeaan astiaan, johon sauvasekoitin mahtuu tiiviisti. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada kuuma voi ohuena nauhana keltuaisten sekaan. Mausta ja lisää suolaa ja sitruunan mehua tarvittaessa. (Itse lisäsin vielä sitruunan mehua valmiin kastikkeen joukkoon.)
|
Grillikatoksen avajaiset |
|
Karitsan parikyljys, grillattua parsaa ja ah, niin ihana ja helppo pikahollandaise |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti