maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pikahollandaise ja grillattua parsaa

Satakoon vielä vaikka jääpuikkoja taivaalta, mutta grillikausi on nyt virallisesti avattu! Kovasti perheen kanssa mietittiin pääsiäiseksi lammasta, mutta hyvällä tuurilla löydettiinkin kaupasta karitsan parikyljyksiä. Piti hieman googlailla miten parikyljykset kannattaa valmistaa, ei ole meinaa lampaan tai karitsan valmistaminen mitään turhan tuttua puuhaa. Mutta onneksi napattiin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti kyljykset ostoskoriin, ne olivat nimittäin grillattuna hirmu hyviä! Lihahan on tunnetusti välikyljyksissä todella mureaa... Välikyljykset ovat myös todellista pikaruokaa. Muutaman minuutin grillaus per puoli riittää. Jos grillimestari hoitaa grillauksen, niin apukokki voi hoitaa sillä aikaa tämän pikahollandaise-kastikkeen valmistuksen grillatun parsan kaveriksi. Eikä ole vaikeaa!

Resepti on uusimmasta Glorian ruoka & viini-lehdestä (3/2015).


PIKAHOLLANDAISE

115 g voita
2 kananmunankeltuaista
1 rkl vettä
1 rkl sitruunan mehua
lisäksi suolaa ja sitruunan mehua maun mukaan

Sulata voi ja anna sen kiehahtaa. Laita keltuaiset, vesi ja sitruunan mehu kapeaan korkeaan astiaan, johon sauvasekoitin mahtuu tiiviisti. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada kuuma voi ohuena nauhana keltuaisten sekaan. Mausta ja lisää suolaa ja sitruunan mehua tarvittaessa. (Itse lisäsin vielä sitruunan mehua valmiin kastikkeen joukkoon.)


Grillikatoksen avajaiset



Karitsan parikyljys, grillattua parsaa ja ah, niin ihana ja helppo pikahollandaise

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti