sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Parsarisotto

Parsaa on taas kaupat pullollaan, joten nappasin sitä ostoskoriin ja tein risottoa. Resepti on oikeastaan aika sama, joka jo blogista löytyykin tästä linkistä, mutta risotosta jätin mascarponen pois ja sekaan paistoin parsaa ja herkkusieniä. Pekoniakin voi mukaan laittaa, mutta toimii se tälläkin setillä ihan kiitettävästi.





PARSARISOTTO
2 annosta

Reilu nokare voita
1 pieni sipuli
3 dl risottoriisiä
1 dl valkoviiniä
8-9 dl kasvis- tai kanalientä
1-1½ dl raastettua parmesaania
(sitruunan mehua)

Risoton joukkoon:
6 parsatankoa
3 herkkusientä
(pekonia)

Lisäksi: parmesaanilastuja

Kuori ja paloittele ensimmäiseksi parsa ja pilko herkkusienet pienemmiksi. Lisää pannulle hieman voita ja paista parsat ja herkkusienet kypsiksi ja hieman ruskeiksi. Kuumenna sitten kasvis- tai kanaliemi. Hienonna sipuli ja paista sitä hetki voissa. Lisää sitten risottoriisi ja kuullota, lisää viini hetken päästä joukkoon. Anna viinin haihtua ja lisää sitten kuumaa (kiehuvaa) lientä pikkuhiljaa risottoriisin joukkoon. Riisiin saa jäädä pieni purutuntuma ja koostumuksen pitää olla melko valuvaa. Kun melkein kaikki neste on imeytynyt, niin lisää parmesaani. Tarkista maku. Laita lopuksi sekaan paistetut parsat ja herkkusienet, säästä osa annoksen koristeluun. Päälle vielä parmesaanilastuja, nam!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti