sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Gluteeniton porkkanakakku

Omaan pääsiäispöytään ei tällä kertaa kuulu mitään keltaista taikka söpöä, mutta mausta ei silti tingitä. Tämän mehevän porkkanakakun resepti on uusimmasta Maku-lehdestä (2/2015). Puolitin annoksen kun sopivaa vuokaa ei löytynyt eikä syöjiäkään niin montaa ollut. Puolikkaastakin annoksesta riittää nautiskeltavaa, koska kakusta tulee melko tuhtia (ja ihanaa).





 GLUTEENITON PORKKANAKAKKU
(puolitettu annos, noin 9 palaa)

2 kananmunaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 dl maapähkinävoita
2 dl hienoa porkkanaraastetta
1 tölkki ananasmurskaa valutettuna
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl kanelia
50 g voita sulatettuna

Kuorrutus
100 g valkosuklaata
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa (käytin laktoositonta Philadelphiaa, 175 g)

Huom! Tämä on täysin pelkistetty kakku, joten reseptiin kuuluvat koristelut ja kikkailut on jätetty pois.


Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahdon joukkoon maapähkinävoi, porkkanaraaste ja valutettu ananasmurska. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voisulan kanssa taikinaan.

Kaada taikina reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Itse laitoin tämän puolitetun taikinan noin 20x20cm vuokaan. Levitä tasaiseksi.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes kakku on keskeltäkin kypsä. Jäähdytä.

Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Anna jäähtyä hieman.

Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella tasaikseksi (hups, tämä jäi tekemättä. Sekoitin valkosuklaan tuorejuuston sekaan lusikalla. Ihmekös siinä meni niin kauan. Eli vinkkinä vielä: lue resepti aina loppuun asti ja ajatuksen kanssa.)

Levitä kuorrutus kakun päälle ja siirrä kakku jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta kuorrutus jähmettyy hieman.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti