Ruoan täyteisen viikonlopun jälkeen on kiva aloittaa viikko vähän kevyemmin kasvisruoalla. Tosin mikään keventäjän unelma tämä keitto ei ole, koska se sisältää kokonaisen paketillisen Koskenlaskijaa...
Viikkoon on muutenkin kätevä ujuttaa edes yksi keitto, koska se on yleensä edullinen ja helppo tehdä, varsinkin silloin kun tekee sosekeiton. (Ja tämä keitto oli erityisen edullinen, koska parsakaali oli kaupassa tarjouksessa.) Ja mitä parsakaaliin tulee, niin sehän on varsinainen terveyspommi sisältäen muun muassa kuitua ja A-, B- ja C-vitamiineja.
Parsakaali-perunakeitto
1 l vettä
3 isoa perunaa (n. 600 g, jauhoinen lajike)
500 g parsakaalia varsineen (josta 100 g voi keittää suupaloiksi keiton sekaan)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1-1½ tl yrttisuolaa (Herbamare)
1 pkt Koskenlaskijaa (vahvaa)
Kuori ja paloittele perunat, leikkaa kukkakaali paloiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja pilko sipuli. Lisää kiehuvaan veteen kasvikset ja yrttisuola. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ota kattila hetkeksi pois levyltä, lisää Koskenlaskija paloina ja soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi ja tarkista, että juusto on sulanut joukkoon. Tarjoa parsakaalin palojen, raejuuston tai krutonkien kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti