lauantai 25. heinäkuuta 2015

Lakritsijäätelö

Jep, tämä on juuri se resepti, joka vilisee monen muunkin blogin syövereissä eli jäätelö joka koostuu vain yksinkertaisimmillaan kahdesta raaka-aineesta eli kuohukermasta ja kondensoidusta maidosta! Vein tämän reseptin kuitenkin hieman luksus-tasolle eli tämä jäätelö koostuu peräti neljästä ainesosasta ja lopputulos kutkuttelee varmasti jokaisen lakritsifanin makuhermoja. Myös pieni varoituksen sana on paikallaan: jäätelö on todella tuhtia (ja niin ihanaa).


Ennen pakastusta...


LAKRITSIJÄÄTELÖ

2 dl kuohukermaa
1/3 prk kondensoitua maitoa
1/2 prk mascarponea
2-3 rkl Lakrids-merkkistä Salty liquorice-siirappia

Tuplaa ainekset, jos haluat tehdä jäätelöä isommalle porukalle!




Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sitten mascarpone ja vatkaa kunnes se on sekoittunut hyvin kermavaahdon sekaan. Kääntele vaahdon joukkoon kondensoitu maito ja lakritsisiirappi. Jos vaahto tuntuu löysältä niin vatkaa sitä hetki. Kaada jäätelömassa vuokaan ja pakasta vähintään 5 tuntia (varsinkin jos teit isomman erän) tai yön yli. Ota hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Huom! Lakrids-siirappia löysin Töölöntorinkadun CeestaShop-kaupasta. Nettikaupassa siirappia ei valikoimassa ole, mutta hyllystä sitä löytyi monen purkin verran. Samaista siirappia olen viimeksi nähnyt Rovaniemellä Choco Deli & Bakeryssä (maailman parhaimmat konvehdit löytyvät tuolta) ja Helsingissä vain tuolla CeestaShopista, joten mitään perusmarketin kamaa tuo siirappi ei todellakaan ole... Voit toki käyttää kaupan valmista lakritsikastiketta ja sekoittaa sitä jäätelömassan joukkoon, jos siirapin etsiminen ei innosta.




Ja aivan oikein, tämä ei ole mitään kevyttä kamaa kun jäätelö sisältää sekä kuohukermaa että mascarponea. Jäätelöstä tuli myös melko tiivistä eli kauniita palloja en saanut aikaseksi millään. Jos haluat helposti lusikoitavaa jäätelöä niin vähennä silloin mascarponen määrää.

Voit myös tarjota vaahdon ilman pakastusta, jolloin se toimii hyvin moussena!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti