perjantai 24. heinäkuuta 2015

Gluteeniton mustikkapiirakka

Mökki + mustikkametsä + vieraat ovat yhtä kuin mustikkapiirakka. Kesän helpoin yhteenlasku ja resepti!




100 g voita huoneenlämpöisenä
3/4 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl mantelijauhoa
0,5 dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
4-5 dl mustikoita (tai sen verran että pohja täyttyy tasaisesti mustikoista)


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitten kananmunat sekaan yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokeri-munavaahtoon. Levitä taikina (kuumalla) lusikalla piirasvuoan pohjalle (halkaisija kuvan piirasvuoassa 27 cm, voi olla pienempikin) ja lisää sitten mustikat. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 35-40 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.


P.s. Kiitos äidille valmiista reseptistä ja mustikkapiirakasta, nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti