maanantai 25. toukokuuta 2015

Kimchi-keitto

Viime perjantaina vietimme puolison kanssa korealaista iltaa, jolloin olin päättänyt kokeilla kimchi-keittoa. Reseptejä löytyy lukemattomia ja jokaisella kokilla on varmasti omat niksinsä maukkaan liemen loihtimisessa. Itse nappasin tämän kyseisen reseptin helppouden ja herkullisen kuvan perusteella täältä. Puolitin reseptin muutamia määriä lukuunottamatta ja vähensin hieman lisättävän nesteen määrää. Kuva ei oikein tee oikeutta tälle herkulliselle keitolla, joka on varmasti jokaisen kimchi-fanin mieleen.



200 g possunkylkeä siivuina
marinadi:
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl soijaa
1 tl seesamiöljyä
1 tl kalakastiketta

1 rkl voita
1 pieni sipuli kuutoituna
2,5 dl kimchiä (valutettuna ja tarvittaessa pilkottuna)
1 1/2 rkl gochujang-tahnaa
1/2-1 rkl gochugaru-chilihiutaleita
1 dl kimchi-nestettä
6-7 dl vettä tai kasvis/lihalientä
kevätsipulia koristeluun
(pehmeää tofua)

Leikkaa possukylkisiivut paloiksi kulhoon ja lisää marinadin ainekset joukkoon. Sekoita hyvin ja anna marinoitua 10 minuuttia.

Kuumenna kattila keskilämmölle ja sulata voi. Lisää marinoitu possunkylki ja paista noin 5 minuuttia. Lisää sitten sipuli ja paista toiset 5 minuuttia tai kunnes sipuli on mukavan pehmeää. Laita sekaan vielä kimchi, gochujang ja gochugaru. Anna kiehua kaksi minuuttia.

Lisää kimchi-neste ja vesi/liemi ja anna keiton kiehua noin 20 minuuttia. Maista lientä ja lisää tarvittaessa suolaa tai fondia. Lisää lopuksi halutessasi keittoon tofua ja koristele kevätsipulilla.

3 kommenttia:

  1. Tervehdys, mistä olet hankkinut Gochugarua? :)

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Heippa! Piti hetki miettiä että mistähän gochugarua ostin, mutta kyllä se taisi olla Hakaniemen Oriental supermarketista :) siellä on tosi hyvä valikoima ja edulliset hinnat!

    VastaaPoista