Eilinen lounas jäi töissä hieman tylsän puoleiseksi. Salaatti koostui jäävuorisalaatista ja kurkusta. Makaroonilaatikkoa oli sen verran mitoitetusti, että nakersin nälkääni muutaman näkkileivän ja kuvittelin sen olevan herkullinen, täytetty pitaleipä. Mistä lie mielikuva tullut, mutta kun pääsin aikaisin töistä niin suuntasin keskustaan ja tein jotain mitä en ole koskaan tehnyt: kävin syömässä Fafa'sissa! Söin falafel & halloumi-pitaleivän, joka oli maukas, mausteinen, herkullinen ja mitä vielä... Kerrassaan loistava. Siinä vaiheessa makaroonilaatikko oli vain kaukainen, mauton muisto.
Olen jo pidempään himoinnut raakakakkua vaikka en ole sellaista edes
koskaan maistanut. Olen selaillut luurillani erilaisia raakakakkukuvia, ihastellut
niiden herkullisuutta ja terveellisyyttä. Lueskellut lukemattomia
ylistyksiä ja reseptejä. Pähkinöitä, taateleita, raakakaakaojauhetta,
kaakaovoita... Niistä on raakakakut tehty ja paljon kaikesta muusta
mukavasta.
Kun iltapäivä oli vasta aluillaan ja olin ravinnut itseni pitaleivällä niin ajattelin loogisesti, että nythän on jälkiruoan vuoro. Koko kesän mietiskelin erinäisiä kahviloita ja ihastelin blogien upeita kuvia kaikista niistä ihanista paikoista, joita Helsinki kätkee kulmiensa taakse. Ja mikä vääryys kesällä tapahtuikaan; en käynyt tässä Johan & Nyström-kahvilassa!
Kahvila oli kerrassaan upea ja sieltä löytyy kahvin ja teen ystävän paratiisi. Oma kahvikiintiöni oli kuitenkin siltä päivältä jo ylitetty (sillä iän ikuisella Juhla Mokalla), joten keskityin tuijottamaan kahvilan kakkutarjontaa. Tiesin nimittäin sen, että kahvilasta löytyy raakakakkuja. Balilainen suklaakakku näytti juuri sopivalta aurinkoiseen maanantai-iltapäivään. Siirryin kakkupalani kanssa pöytään ja valmistuin tulevaan makuelämykseen tuijottamalla kakkupalaa kuin se oli jotakin elämää suurempaa.
Ensimmäisen suupalan jälkeen hämmennyin ja katselin ympärilleni ihan vain tarkistaakseni, että syökö kukaan muu samaa kakkua juuri sillä hetkellä. Eipä syönyt, mutta sen voin sanoa, että kakku oli aivan mielettömän hyvää, suussa sulavaa, sopivan makeaa ja ihanan suklaista. Mietin ihan vakavissani, että onkohan tavalliseen enää paluuta...
Lopulta nousin pöydästä hyvin tyytyväisenä ja kiitin henkilökuntaa. Astuin ulos raikkaaseen ulkoilmaan ja googlasin saman tien "balilaisen suklaakakun". Jos en ole aivan väärässä, niin kakku on luultavasti Maria Lönnqvistin käsialaa. Reseptikin löytyi netistä ja aloin jo haaveilemaan itsetehdystä raakakakusta.
Vaikka tulenkin varmasti hieman jälkijunassa mitä raakakakkuihin tulee, niin tämä ei jää tähän.
http://johanochnystrom.se/fi/meista/toimipisteemme/helsinki/
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti