keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Aurinkoinen kasvissosekeitto


Viime viikolla töihin ilmestyi reilu kahden kilon kesäkurpitsa, jonka työkaverini oli itse kasvattanut. Sain kunnian viedä sen kotiin, kyllä kaupan kesäkurpitsat kalpenee tuon järkäleen rinnalla!


It's huge!

Yritin tehdä viikonloppuna meheviä ja herkullisia kasvispihvejä, mutta sain aikaseksi mauttomia ja lötköjä raastekasoja. Oli otettava suunnitelma B käyttöön, joten nyt vuorossa on Koskenlaskijalla kruunattua kasvissosekeittoa. Ja jos tiedät loistavan kasvispihviohjeen, niin vinkkejä otetaan vastaan.


Aurinkokeitto

1,2 l vettä
3 keskikokoista, jauhoista perunaa
3 porkkanaa
n. 200 g kesäkurpitsaa
n. 200 g bataattia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 tl Herbamaren yrttisuolaseosta
1 pieni laakerinlehti
½ - 2/3 pakettia Koskenlaskijaa

tarjoiluun: raejuustoa

Pilko juurekset ynnä muut pienemmäksi, lisää keitinveteen yrttisuola ja keitä kasviksia noin 30 minuuttia tai kunnes kaikki on kypsää. Poimi kasvisten joukosta laakerinlehti pois. Murenna sulatejuusto keiton joukkoon ja soseuta. Lisää vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Tarkista maku, lisää halutessa vielä suolaa ja mustapippuria.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti