torstai 2. lokakuuta 2014

Operaatio omena - sokeriton omenahillo

Työpaikkani jokainen nurkka on ollut tämän syksyn aikana täynnä omenoita. Tästä voisi päätellä, että varastoni pursuaisivat omenahilloja ja että olisin kokeillut kaikkia ihania omenareseptejä, mutta koska olen ilmeisen typerä ja laiska, niin enpäs ole tehnyt omenoista tänä syksynä yhtään mitään. Kunnes koitti eräs käänteentekevä päivä ja tulin järkiini. Aloin jo nimittäin hieman nolostua työpaikalla siitä, että minua muistutettiin jatkuvasti eteiseen unohtuneista omenoistani. Ja kuka olisi niin idiootti, että jättäisi kotimaisia, huumaavan tuoksuisia omenoita nurkkiin pölyyntymään kun varmasti löytyy ihmisiä, jotka ovat valmiita vielä maksamaankin niistä (tai vaihtoehtoisesti heittävät ne roskiin)! Eilen laitoin omenapussini sellaiseen paikkaan, josta varmasti muistan ottaa sen mukaan ja kannoin ne ylpeänä (ja edelleen hieman häpeissäni) kotiin. Mutta mikä onni olikaan näissä lähes ylikypsissä omenoissa: niistä tuli mainio hillo ilman lisättyä sokeria!

Sokeriton omenahillo

10-12 todella kypsää, kotimaista omenaa
½ tl jauhettua inkivääriä
1 kanelitanko
1,5-2 dl vettä

Lohko omenat kuorineen ja poista siemenkodat. Mittaa vesi kattilaan ja lisää omenalohkot, inkiväärijauhe ja kanelitanko. Anna lohkojen kypsyä noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Ota kanelitanko kattilasta ja soseuta omenat sauvasekoittimella, jotta kuoretkin soseutuvat.




Viikonlopun jälkeen luvassa raporttia Turun Ruoka- ja viinimessuilta sekä samaisen kaupungin Food and Fun-tapahtumasta. En malta odottaa!

http://turunmessukeskus.fi/messut-ja-tapahtumat/turun-ruokamessut/etusivu

http://foodandfunfinland.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti