sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Limettipiiras - key lime pie

Työpaikan kahvipöydällä on koko viikon komeillut juustokakkukirja, jonka seurassa olen viettänyt aikaa ehkä enemmänkin kuin laki sallii... Ja tottakai lupasin tehdä työkavereilleni kirjasta tämän kakun, koska pieni ja kirpeä herkutteluhetki keskellä työpäivää piristää kummasti. Tämä kakku on helppo ja nopea tehdä, itse tosin oikaisin reseptiä hiukan. Juustokakut-kirjassa kakku koristellaan kermavaahdolla ja kandeeratuilla limetinkuorilla, mutta ilmankin pärjää. (Alkuperäiseen Key lime-piirakkan täytteeseen tulee keltuaisia ja täyte kypsennetään uunissa, mutta tässä ohjeessa keltuaisia ei tule lainkaan, jolloin täyte on tosi raikas ja pehmeä.)


Key lime pie (kirjasta Juustokakut - Hannah Miles)

Pohja:
300 g digestive-keksejä
150 g voita sulatettuna (käytin itse suolatonta)

Täyte:
6 limettiä
600 g tuorejuustoa
1 prk kondensoitua maitotiivistettä (397 g)

Tarjoiluun:
2 dl kuohukermaa vatkattuna

Kandeeratut limetinkuoret:
0,8 dl sokeria
0,6 dl vettä
4 limetin kuori pitkinä suikaleina

Kuumenna uuni 180 asteiseksi. Hienonna keksit ja lisää murun sekaan sula voi. Painele seos lusikan avulla tiiviiksi kerrokseksi voidellun ja paperilla vuoratun vuoan pohjaan ja reunoille. Kirjan ohjeessa käytetään halkaisijaltaan 23 cm:n irtopohjavuokaa, mutta itse käytin 24 cm:n vuokaa. Reunojen on oltava 3 cm korkeat, jotta täytteelle jää tilaa. Paista keksipohjaa uunissa 5-8 minuuttia ja anna sen jäähtyä kokonaan.

(Kandeeratut limetinkuoret: leikkaa neljän limetin kuori pitkiksi ohuiksi suikaleiksi. Pane suikaleet kattilaan, lisää sokeri ja vesi ja keitä hiljaisella lämmöllä noin 5 minuuttia, niin että saat ohutta siirappia. Nosta kuorisuikaleet kattilasta ja levitä ne ritilän päälle kuivumaan ja jäähtymään.)

Raasta täytettä varten kahden limetin kuoret ja purista mehut kaikista kuudesta limetistä. Vatkaa tuorejuusto, maitotiiviste, limettiraaste ja mehu tasaiseksi seokseksi. Kaada seos murupohjan päälle ja anna hyytyä jäkaapissa vähintään 3 tuntia. HUOM! Älä lisää kaikkea limettimehua kerrallaan, jotta lopputuloksesta ei tule liian kirpeää. Omasta limettimehusta jäi osa laittamatta, koska täyte oli jo aika kirpeää noin 5 limettimehun kohdalla. Tämä voi tosin vaikuttaa täytteen hyytymiseen. Kakku pysyi kyllä koossa leikatessa, mutta täyte oli melko pehmeää.

Koristele kakku halutessasi kermavaahdolla ja kandeeratuilla limetinkuorilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti