maanantai 1. helmikuuta 2016

Punajuuriröstit

Se on kuulkaas jo helmikuu ja tämä tyttö taas herännyt jonkin sortin talvihorroksesta. Ihan selvästi ilmassa alkaa olla jo sitä kuuluisaa kevän tuntua ja tuoksua... Niitä järkyttävän kovia pakkasia ei tule ihan heti ikävä, nyt jopa asunnon sisälämpötila on melko siedettävä. Nämä vanhat töölöläiset asunnot kun ovat joskus talvisin hieman viileitä.

Olen mielenkiinnolla tutkinut tämän vuoden nousevia ruokatrendejä ja ainakin omassa huushollissa se on ollut kasvisruoka. Vähemmällä lihalla pärjää vallan mainiosti. Lehdet, blogit ja keittokirjat tarjoavat toinen toistaan houkuttelevimpia kasvisannoksia, joilla nälkä lähtee varmasti.

Tässä yksi soppa365-sivulta bongaamani ihanan värikäs ja maukas resepti.


Epämääräinen, mutta herkullinen keko.
LÄHI-IDÄN PUNAJUURIRÖSTIT 
3-4 annosta

400 g punajuurta
200 g kiinteää perunaa
1 pieni sipuli
3 kananmunaa
2 tl juustokuminaa jauhettuna
1 tl suolaa
1 tl korianterinsiemeniä jahettuna
1 tl kuivattua oreganoa (tai muuta yrttisekoitusta)


Jogurttikastike

1 ruukku korianteria
1 ruukku lehtipersiljaa
2 valkosipulinkynttä
2-4 dl turkkilaista jogurttia (itse olen laittanut jogurttia reilumminkin kuin 2 dl, koska yrttejä on melko runsaasti)
1 rkl tahinia
1-2 rkl sitruunamehua
1-1 ½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Paistamiseen: voita ja öljyä


Sekoita ensin kastike. Hienonna yrtit ja kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Laita kastike jääkaappiin viilenemään.

Tee röstit. Kuori punajuuret ja perunat. Raasta ne karkeaksi raasteeksi. Sekoita raasteet kulhossa. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipulisilppu raasteiden joukkoon. Lisää myös munat ja mausteet raasteiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Muotoile massasta (lettu)pannuun pieniä röstejä ja paista niitä voin ja öljyn seoksessa noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

Tarjoa kuumat röstit jogurttikastikkeen kanssa.

(Voit toki koristella röstit pistaasien ja granaattiomenan siementen kanssa, mutta ilmankin pärjää.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti