sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Hasselbackan perunat

Viime blogikirjoituksesta on niin hävettävän pitkä aika etten enää edes oikein tiedä mistä aloittaa...

Kirjoitusinto katosi loppukesästä kuin tuhka tuuleen ja välillä kokkailukin on ollut ihan pakkopullaa. Tuijotan ruokakaupassa täyteen ahdettuja hyllyjä ja silti päässä lyö tyhjää. Puolisokin on ollut arkipäivät Lappeenrannassa, joten itselle kokkailu on tuntunut melko tylsältä. Toki olen ruokaa laittanut ja useimmiten hyvääkin sellaista, mutta silti olen ajatellut että eihän tätä nyt blogiin voi laittaa... Liian arkista, liian tylsää? Mutta totuushan on se, että arkiset ruoat ovat yleensä niitä suosituimpia ja helpoimmin lähestyttäviä. En ainakaan itse jaksa viikolla kokkailla sen ihmeellisempiä ruokia vaan hyvä kotiruoka on se, joka parhaiten maittaa.

Siksi nyt postaankin perunareseptin, joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella hyvä. Eli siis ihan vaan perunaa uunissa kypsennettynä.


Hasselbackan perunat

2-3 tasakokoista yleisperunaa/ruokailija
suolaa
pippuria
öljyä/voisulaa

Leikkaa kuorittuihin perunoihin ohuita viipaleita, varo kuitenkin ettet leikkaa pohjaan saakka.

Nosta perunat uunivuokaan viipaloidut puolet ylöspäin. Sivele perunat öljyllä tai voisulalla ja paista 200 asteisessa uunissa noin tunti.





Hasselbackan perunat saivat kaverikseen paistettua kuhaa ja tätä huippuhyvää Carl Loewen-nimistä Rieslingiä (Saksa, Mosel - 13,28€).





Ihanaa isänpäivää omalle ja kaikille muillekin isille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti