Alkuperäinen resepti löytyy Glorian Ruoka & viini-lehdestä, numerosta 2/2015 tai Soppa365-sivustolta. Tein joitakin muutoksia ja oikopolkuja reseptiin, mutta muuten mentiin aika samalla kaavalla.
400 g pastaa
170 g pekonia
Hernepesto:
200 g pakasteherneitä
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 dl raastettua parmesaania (itse käytin n. 1 dl)
2 rkl öljyä
3 rkl sitruunan mehua
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 valkosipulin kynsi
Lisäksi: öljyä ja sitruunan mehua
Soseuta sulaneet herneet, basilikan lehdet, parmesaaniraaste, öljy, sitruunamehu ja mausteet sauvasekoittimella (tai monitoimikoneessa) tasaiseksi tahnaksi. Hienonna valkosipulinkynsi joukkoon. Ohenna hernepestoa tarvittaessa pastan keitinvedellä.
Paahda pekonit paistinpannulla matalalla lämmöllä rapeiksi.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kun pekonit ovat paahtuneet rapeiksi, voit halutessasi nostaa pekonipalat pannulta ja valuttaa ylimääräisen rasvan talouspaperille tai voit hyödyntää rasvan ja heittää keitetyn pastan paistinpannuun pekonin rasvan sekaan. Jos et halua käyttää pekonin rasvaa, niin lisää puhdistetulle pannulle noin 0,5 dl öljyä, ripaus suolaa ja purista sitruunamehua sekaan noin 2 rkl. Kaada sitten keitetty pasta joukkoon ja pyörittele. Voit sekoittaa osan hernepestosta pastan joukkoon ja osan käyttää annoksen päällä.
Laita lautaselle pastaa, hernepestoa ja pekonin paloja. Kruunaa annos vielä raastetulla sitruunan kuorella ja parmesaanilastuilla.
Vink vink! Hernepestoa voi käyttää myös leivän päällä levitteenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti