maanantai 8. kesäkuuta 2015

Pastaa, hernepestoa & paahdettua pekonia

Tässä oiva ohje kun pää lyö tyhjää ruokakaupassa ja ratikkaankin olisi jo pienoinen hoppu. Tämän annoksen ainekset kerää nopeasti ostoskoriin, varsinkin jos keittiöstä löytyy valmiina jo esimerkiksi valkosipulia ja basilikaa. Ja yksi neuvo vielä ennen reseptiä: annos vaatii kaverikseen nimenomaan pekonia.

Alkuperäinen resepti löytyy Glorian Ruoka & viini-lehdestä, numerosta 2/2015 tai Soppa365-sivustolta. Tein joitakin muutoksia ja oikopolkuja reseptiin, mutta muuten mentiin aika samalla kaavalla.





400 g pastaa
170 g pekonia

Hernepesto:
200 g pakasteherneitä
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 dl raastettua parmesaania (itse käytin n. 1 dl)
2 rkl öljyä
3 rkl sitruunan mehua
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 valkosipulin kynsi

Lisäksi: öljyä ja sitruunan mehua


Soseuta sulaneet herneet, basilikan lehdet, parmesaaniraaste, öljy, sitruunamehu ja mausteet sauvasekoittimella (tai monitoimikoneessa) tasaiseksi tahnaksi. Hienonna valkosipulinkynsi joukkoon. Ohenna hernepestoa tarvittaessa pastan keitinvedellä.

Paahda pekonit paistinpannulla matalalla lämmöllä rapeiksi.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Kun pekonit ovat paahtuneet rapeiksi, voit halutessasi nostaa pekonipalat pannulta ja valuttaa ylimääräisen rasvan talouspaperille tai voit hyödyntää rasvan ja heittää keitetyn pastan paistinpannuun pekonin rasvan sekaan. Jos et halua käyttää pekonin rasvaa, niin lisää puhdistetulle pannulle noin 0,5 dl öljyä, ripaus suolaa ja purista sitruunamehua sekaan noin 2 rkl. Kaada sitten keitetty pasta joukkoon ja pyörittele. Voit sekoittaa osan hernepestosta pastan joukkoon ja osan käyttää annoksen päällä.

Laita lautaselle pastaa, hernepestoa ja pekonin paloja. Kruunaa annos vielä raastetulla sitruunan kuorella ja parmesaanilastuilla.

Vink vink! Hernepestoa voi käyttää myös leivän päällä levitteenä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti