perjantai 26. helmikuuta 2016

Amerikkalaiset pannukakut

Mikä ihana työpäivän aloitus sairasloman jälkeen. Kylki on ollut muutenkin kipeä reilun kolmen viikon yskimisestä, mutta tänä aamuna ja vielä työmatkan aikana kylkeä alkoi särkeä siihen malliin, että ajattelin ihan tosissaan jotain murtuneen. Niin kovaa kipua ja särkyä ei tässä kropassa ole tainnut vielä ollakaan. Ja eikun päivystykseen. Nyt pieni tietovinkki jokaiselle perusterveelle (noin) 30-vuotiaalle: kylkeä ei voi murtaa yskimällä. Kylki oli vain pahasti jumissa ja revähtänyt, joten nyt sitten paljon särkylääkettä naamaan ja tietenkin jotain lohduttavaa syötävää... Erityisen lohduttavia ovat muuten nämä amerikkalaiset pannukakut, joita tässä keittiössä tulee silloin tällöin paisteltua.

Olen joskus aikaisemminkin kokeillut tehdä amerikkalaisia pannukakkuja, mutta silloin taikinasta on tullut liian kuohkeaa ja pannukakut ovat olleet liian höttöisiä. Tällä reseptillä taikinasta tulee paitsi todella hyvänmakuista, niin koostumuskin on juuri sitä mitä olen yrittänyt monesti etsiä: kuohkea, mutta silti sopivan tiivis.




AMERIKKALAISET PANNUKAKUT
3-6 annosta

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
3 dl maitoa
2 rkl voita sulatettuna

Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, suola ja leivinjauhe. Vatkaa kevyesti eri kulhossa kananmuna ja maito. 

Yhdistä seokset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää sulatettu voi joukkoon ja sekoita. Anna taikinan seisoa muutama minuutti. (Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu liian juoksevalta. Tämän taikinan kuuluu olla melko paksua koostumukseltaan.)

Paista pannukakut paistinpannulla reilulla keskilämmöllä pienessä määrässä voita molemmin puolin. Pannukakku on valmis käännettäväksi kun sen reunat ja keskiosa alkavat kuplia.

Tarjoa haluamasi lisukkeen kera. Banaanisiivut toimivat hyvin, mutta pekoni ja vaahterasiirappi ovat myös toimiva yhdistelmä, usko pois!


Alkuperäinen resepti löytyy Maku-sivuston blogista Fanni&Kaneli!

1 kommentti: